Meteorum får exklusivt besök av Chief Oren R. Lyons

Fredag den 1:a februari besöker representanter för den amerikanska ursprungsbefolkningen Onondaga Nation projekt Meteorum i Rättvik under ledning av Chief Oren R. Lyons och Hans Hassle, VD för Plantagon International AB.

Oren Lyons är en av världens mest eftertraktade föreläsare gällande klimatfrågor och mänskliga rättigheter. Han har lett möten runt världen med t.ex. Michail Gorbatjov, Dalai Lama, Moder Teresa, Al Gore och har deltagit i Tällberg Forum. Delegationen träffar landshövding Maria Norrfalk i Falun inför ankomsten till Rättvik. Besöket i Rättvik sker för att främja utvecklingen av projekt Meteorum. Dagen därpå åker delegationen vidare till Idre Sameby.

Oren Lyons är professor i amerikansk historia och styrelseordförande i svenska företaget Plantagon International AB vilket är det första samarbetet mellan ett europeiskt företag och en amerikansk ursprungsbefolkning.

In English

Meteorum Project are very honoured to be visited on February 1, by Chief Oren Lyons, a Native American Faithkeeper of the Turtle Clan of the Onondaga and Seneca Nations of the Iroquois Confederacy. Oren Lyons is well known for trevelling the world speaking about climate changes and human rights alongside the likes of Michail Gorbatjov, Dalai Lama, Al Gore and Mother Theresa to name just a few.

Oren Lyons has paid intrest in the Swedish aspiring geopark project Meteorum, and he will visit Rattvik together with a.o. Hans Hassle, CEO of Plantagon International AB. Oren Lyons is also invited to Maria Norrfalk, the County Governor of County Administative Board of Dalarna at her residence in Falun and will also make a visit to see the sami people in Idre in the north of Dalarna.

For more information go to:
Onondaga Nation
Plantagon International AB
Mini Bio Oren R Lyons

Oren R Lyons