Meteorum på turné igen!

Torsdag 10 januari var Meteorums representanter Thomas Jacobs och fotograf Magnus Andersson på turné i den västliga delen av projektområdet. Förmiddagen inleddes med deltagande i företagarnas frukostmöte på Moraparken kl. 7.30-9.00.

Moras näringslivschef Niclas Larsson, medlem i Meteorums styrgrupp, hade ordnat så att Meteorum fick möjlighet att bidra med en presentation av projektet inför hundratalet åhörare. Vi tackar Niclas Larsson för hans engagemang. Bra artikel i Dalarnas Tidningar fredag 11/1.

Turnén fortsatte sedan till Orsa för arbetet med ”storytelling” och den kommande kalkbruksfilmen genom en filmintervju med två f.d. kalkbruksarbetare vid Orsa Kalkbruk: Hans Falk och Karl-Erik Hansson i Kallholen. Karl-Erik arbetade vid kalkbruket från 1944 till slutet på 1980-talet och Hans i början av 1960-talet.

Båda är mycket kunniga och livliga berättare och var entusiastiska i att dela med sig av historier, berättelser om profiler och arbetet vid kalkbruket. Dagen avslutades med ett besök på Bildarkivet i Orsa där Mikael Stålberg och Lina Falk visade foton och delade med sig av värdefull information om kalkbruket.