Brainstorming på Sweco.

På kvällen den 10 juni var det brainstorming på Sweco kring Hans Hassles vision om att bygga ett torn vid mitten av meteoritnedslaget som skapade förutsättningen för Siljansringen för 377 miljoner år sedan.

Hans Hassle: ”Det är mycket viktigt att besökare till Siljansområdet verkligen kan uppleva att de befinner sig i mitten av ett meteortinedslag. Ett bra sätt att göra det är om besökarna kan komma upp så högt att det ser det ringformade sjösystemet och kraterrandbergen  som omger Siljansringen.”

Syftet med brainstormingen var att i form av en workshop diskutera projektet utifrån tre olika aspekter:

  1. Touch The Universe (visoner, spaced, framtiden).
  2. ”EPIC – Centrum” (lokal förankring, in- anpassning, förstärkning.
  3. EPICENTRUM (upplevelsepark, social. kulturell).

Brainstormingen leddes av arkitekt Alessio Boco. Från Meteorum deltog Hans Hassle och Thomas Jacobs.

IMG_4319 IMG_4362 IMG_4364